-----------------------------------
Mircea Pteancu
26 Apr 2009 15:13


-----------------------------------
@dxdx347 
multumesc pentru info.Asa cum banuiam ,satelitul de la Est a fost Titan,celalalt a fost Reea,daca schema este pentru momentul observatiei mele.
@rugy
nu inteleg cum nu vezi culori la planete,mai ales cu un telescop de 305mm.Am mai citit asemenea afirmatii,nu le pot intelege deoarece ,din cauza culorii predominante,din vremuri imemoriale dateaza traditia alchimista a asocierii fiecarei planete cu un metal.In cazul lui Saturn,metalul asociat este plumbul. Si eu m-am mirat de tenta galbuie a imaginilor.
Cat despre telescop,pot sa-ti spun ca are o oglinda Beches,prima la care regretatul Gavril a folosit testul Millie-Lacroix.Nu este o oglinda perfecta,are,conform autorului, bord in relief pe 5mm la lambda/6 dar restul suprafetei are o precizie de la lambda /20 in sus.Ocularele pe care le-am folosit sunt cele mentionate,nu am habar despre cele mentionate de tine,am peste 30 de oculare,le aleg in mod aleator ,dupa cum vor muschii mei si lenea de a cotrobai prin cutii.In viitor ma astept la observatii planetare mai bune deoarece voi trece la  un telescop de 160mm F/9,2 ,raport Strehl 0,985,dotat cu secundara Unioptik.La oculare nu am de gand sa ''umblu'',oricum nu ajuta prea mult daca oglinda principala este slaba,iar daca folosesti si Barlow,la F/14 la 125mm apertura,respectiv F/18 la 160mm ,orice ocular ingrijit construit ,da rezultate bune.Mircea