-----------------------------------
Blakut
02 Mai 2009 11:23


-----------------------------------
Mai, una vorbeste fiecare, alta se intelege.

Sunt trei discutii in paralel si fiecare o tine pe a lui. Bunaoara:

1. Nu e ok, desigur, sa arati becul si sa spui ca e Saturn si sa mai ceri si bani pentru asta, nimeni nu zicea sa se faca asa.
2. La popularizari, evenimente educationale sau chestii gen 100hastronomie, normal ca nu ceri bani, e impotriva interesului tau si a ceea ce vrei sa promovezi. Daca ceri bani, nu ma promovezi nimic, nu? 
3. In timpul tau liber, cu instrumentul tau, poti sa faci ce vrei tu, atata timp cat nu incalci 'regulile' de mai sus, care intre noi fie vorba tin mai mult de educatia civica si spiritul civic al fiecaruia (deci sunt reguli nescrise de bun simt, zic eu). Asa ca daca eu ma duc undeva la mare intr-un loc unde sunt oameni care oricum platesc 5 lei pe o bere, zic eu ca e in regula sa le cer macar atat ca sa le arat Luna, Saturnul si cateva M-uri, ca s-ar putea sa fie singura data in viata cand or sa le vada. (da, pare greu de crezt pentru noi, dar sunt oameni care nu au vazut niciodata nimic prin telescop, sau au vazut odata si asta le va fi de ajuns pentru tot restul vietii...)