-----------------------------------
florin_astro
03 Mai 2009 01:10


-----------------------------------
Nu am mai intervenit de mult pe topicul asta asa ca o voi face acum. Din lipsa timpului liber am lucrat mai putin la oglinda, dar si pasii mici conteaza, asa ca deocamdata sunt la aproximativ 6 ore de polizare. Suprafata oglinzii s-a polizat deocamdata bine, insa sunt necesare inca ore bune pentru ca suprafata sa fie curata. In seara aceasta am facut si un test preliminar pentru a vedea forma oglinzii de pana acum. Suprafata nu este o sfera perfecta, predomina o depresiune centrala, margini ridicate si un inel subtire in relief chiar la marginea oglinzii. Odata cu polizarea finala voi aplica si corectiile necesare pentru a obtine forma corecta a oglinzii. 
In paralel cu partea optica am realizat si cateva componente ale mecanicii telescopului. Designul va fi unul ultracompact, pentru a putea fi usor transportat la locul de observatii. Am definitivat pana acum suportul telescopului si o parte din cutia virtuala a principalei, care va avea coarne rabatabile pentru miscarea in inaltime plus numeroase piese componente care iau al naibii de mult timp.