-----------------------------------
Alex Gaina
23 Mai 2009 17:44

Re: Prezentare...
-----------------------------------
Salutare!  Ma numesc Alex Tudorica si sunt interesat de astronomie, astrofizica si altele (care nu fac obiectul acestui site). Cu astrofizica ma ocup din clasa a patra cand am inceput sa citesc despre cum se petrec lucrurile in stele. Culmea e ca am si inteles ideea de baza :D. Prin clasa a 8-a am dat de o harta  cerului si in speranta de a vedea si eu faimoasa galaxie M 31 de care tot citeam, am inceput sa invat constelatiile iar un an mai tarziu am si vazut-o  .... De atunci ma ocup cu astronomia o mare parte din timpul meu liber (si din fericire de asta am destul). Incepand cu Perseide 2003 am fost nelipsit de la actiunile si taberele SARM unde am putut sa invat multe despre partea practica a astronomiei si chiar sa si transmit mai departe cate ceva din ce stiu eu. Pana acum cea mai interesanta experienta pe care am avut-o, cu adevarat inaltatoare chiar a fost eclipsa totala de soare din 29 martie ac pe care nu o sa o uit niciodata :D Asa am ajuns eu la 6 min si 40 de secunde de totalitate... ;) 
    Printre rezultatele mele mai deosebite consider eu ca se numara si locul II la olimpiada nationala de astronomie.
   Sunt interesat in special de partea observationala a astronomiei si anume de observarea obiectelor deepsky (sunt coordonatorul comisiei deepsky SARM), variabile, comete, de curand ocultatii, meteori, fenomene optice atmosferice.. etc. Dar nu neglijez nici astrofizica care imi place aproape la fel de mult :D
   In prezent sunt student la fizica la Universitate si sunt tare nerabdator sa invat mai multe ca sa pot ajuta in mod real stiinta. Altfel dadeam la filosofie si aberam tot felul de prostii :D (asta in cazul meu...)
   Cred ca prezentarea aceasta este suficienta.. daca mai aveti intrebari o sa fiu incantat sa va raspund....
   
     Cer senin, 

Alex Tudorica

Alex, totul este OK, dar unde ai reusit sa vezi o eclipsa cu 6 minute de totalitate?

Si, daca ai avut ocazia, de ce nu ai scris un articol? 
La Romanian Astronomical Journal, eventual?

După publicare, trimitemi-l și mie, te rog. 

Cele bune