-----------------------------------
neox
30 Mai 2009 16:53


-----------------------------------
Am dezgropat un pic topicul asta  :D , dupa ceva timp de anul trecut cand am prezentat proiectul de tester Foucault.
In sfarsit dupa munca de-o iarna-primavara, "printre picaturi", am reusit sa materializez ideea din desenele de mai sus, cu ceva modificari.
Fara prea multe comentarii, cateva poze cu rezultatul final. Am pastrat designul de baza dar am modificat ansamblul sursa/fanta/prisma. Pana la urma din cauza ca pe SurplusShed nu mai aveau fanta reglabila de vanzare am reusit sa construiesc singur una , actionata de un surub; deschidere de la 0 la aprox. 3mm. Asta a fost printre cele mai dificile operatii dar sunt foarte incantat de rezulat. Fanta am incorporat-o in ansamblul amintit. In rest am demontat vreo 3 CD-romuri vechi din care am folosit axele de 3mm, perfecte pentru aparat, plus o multime de maruntisuri. 
Nu am apucat inca, dar ziele astea vreau sa adaug si un mic suport pt aparatul foto. 
Intreaga constructie pas cu pas o gasiti aici: [url=http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/2891340/page/4/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1] Cloudy Nights - A Foucault tester is born 



P.S. Scuzati dezordinea  :oops:  :D