-----------------------------------
neox
31 Mai 2009 13:18


-----------------------------------
Mersi mult!

Am pus si aici in un link la postul de pe CN mai sus un pic :) 
Despre planuri, e in mare parte ce vezi desenat 3D la inceputul topicului de aici. E prima data cand am folosit extensiv un progrm de proiecare si a fost foarte fain. :D 

In principiu am vrut sa pot folosi materiale usor de gasit pe la noi prin Praktiker sau alte din astea, dar in acelasi timp sa iasa si o calitate buna a finisajelor si preciziei. De asta am ales cateva profile de aluminiu usor de gasit zic eu. Mi-au ajuns un profil patrat de 10mm respectiv de 25mm, unul in "L" de 30mm si o teava subtire de alama de 4mm pe extrior si 3 pe interior. Inca mi-au mai ramas din mateiale.  :D 
Cateva piese, cum ar fi suportul si inelele care sustin mecanismul fantei si filtrului le-am facut din placute de cablaj electronic ceva mai gros ( cu cupru pe ambele fete). Carcasa fantei /sursa lumina e recuperata de la un motor de imprimanta veche, ars. 
In rest putina imaginatie :D . 
M-a ajutat forte mult designul pe calculator, pt ca sunt multe detalii cand o iei cu amanuntlul si am putut sa vizualizez direct ce iese.
Probabil ca daca as fi avut alte materiale sau acces la scule pro ar fi iesit cu totul altceva. Insa profilele de aluminiu sunt o placere de prelucrat :wink: . Cele mai multe le-am facut cu o menghina mica prinsa de un taburet in bucatarie cu catva pile. 
In plus am profitat de avantajul ca pofilele fiind facute la masina sunt foarte dreptete pe lungime deci am mult mai putine erori de construtie, decat daca as fi taiat totul la mana.


Dragos.n...sa vad ce mai gasesc pe CN , ca multe sunt scrise razlet. 
Ar fi ceva interesant, o discutie despre motorizarea monturii cu ajutorul calculatorului, facut in intregime in casa, de fapt mai multe sisteme enumerate cu linkuri. O sa dechid un topic nou.