-----------------------------------
virgil
02 Iun 2009 08:07


-----------------------------------
Chestia cu spatiul unidimensional al stringului, eu o traduc prin imposibilitatea stringului de a vibra in mai multe dimensiuni in acelasi timp. stringul are totdeauna un singur plan de vibratie, dar dupa un anumit timp poate trece in alt plan de vibratie. Deci stringul este definit ca unidimensional, prin faptul ca pe o anumita perioada de timp, abordeaza un anumit plan singular de vibratie. Acest plan de vibratie confera caracterul campului din constitutia caruia face parte stringul considerat. Un alt plan de vibratie inseamna un alt camp. Asa cum lumina poate fi polarizata intr-un numar de planuri, tot asa si stringul poate vibra succesiv (polarizat daca se poate spune) intr-un numar de planuri, dar niciodata in doua planuri simultan.
   Dupa parerea mea stringul reprezinta atat suportul informatiei, cat si mediul de transmitere a informatiei. Asa cum spicele de grau oscileaza in bataia vantului, ducand informatia mai departe, totodata pot transmite si informatii privind intensitatea vantului. In exemplul acesta paiul de grau vibreaza intr-un singur plan, este suport al informatiei, privind intensitatea vantului, si prin lanul de grau transmite informatia la distante mari, fara sa se clinteasca un fir de pai din locul (radacina) lui.
   Intrebati care este relatia dintre masa particulei si string? Masa unei particule se deosebeste de altele  prin efectul (impuls) pe care il produce particula asupra mediului inconjurator (alte particule), acest efect se poate transmite prin "campul" stringurilor, prin comparatie cu lanul de grau.
Dupa cum ati vazut in topicul meu ( de la arcuri de ceas la teoria springurilor), am aratat ca masa relativista este data de unghiul pe care-l fac doi vectori, deci prin nimic altceva.