-----------------------------------
Mircea Pteancu
08 Iun 2009 22:00


-----------------------------------
Eu am un cap ecuatorial de montura germana ,confectionat inca pe vremea lui Impuscatu',cu rulmenti radial-axiali cu bile ,deci cu preluarea completa a jocurilor ,pe axe de 24mm diametru-asa cred.Rugineste la Csillag in curte,nu am mai vazut-o de vreo zece ani.
Solutiile constructive seamana cu cele din a doua poza,nu sunt cele mai bune,eu le-am ales din considerente tehnologice,imi mai executam cate o piesa cand seful imi dadea voie,din ce materiale gaseam.
Monturile pozate in grup,din prima poza, au solutii constructive mult mai bune.Poate vrea cineva sa le discutam ,ca sa stim ce sa cautam la o montura buna.
Am cateva poze clasice,primite de la Dan Vidican si Costel Opriseanu,despre telescoapele-astrografele profesorului Jean Dragesco,alias Ioan Dragescu.Atunci cand acesta a fost citat ca ar avea investiti in dotari,telescoape si mai ales in monturi ,un capital echivalent cu pretul a trei automobile, am crezut la inceput ca exagereaza un pic.Ei bine,acuma cred ca nu a exagerat de loc. Mircea