-----------------------------------
CristiB
10 Iun 2009 19:33


-----------------------------------
Multumesc Zoth, daca tu spui asta atunci sunt cu siguranta bune, ai experienta mai multa decat o parte din noi care mai intram pe forum. Partea mai delicata e ca o sa apara pe stoc prin septembrie , azi am primit raspuns in acest sens.
Poza de pe site e comuna pt mai multe modele produse chiar de firme diferite deci nici o baza sa poti deslusi ceva din asta.  In ceea ce priveste materialele folosite de alte firme inclin sa cred ca folosesc mult plastic, am vazut asta la mult cumparatul celestron 15x70 care are o imagine jalnica din punctul meu de vedere. Ma refer la partea vizuala. Si TS-ul meu 20x80 are carcasa din plastic insa vizual sta mai bine. E posibil ca cei ce au celestronul sa ma contrazica  insa asa am vazut eu inainte de a cumpara ceva, deci nu imi laud ,, puiul de cioara". Oricum cred ca mai intervine si factorul ,ochi" in acest sens. Spre exemplu mai demult am postat ca nu m-am impacat deloc cu binoclurile Norconia. Ma dureau ochii pur si simplu dupa un minut. Cu TS-ul stau seara cam 2 ore si privesc prin el dar nu am nimic cu ochii. Iar acum vreau ceva mai mare. Si asta deoarece imaginea cerului instelat vazuta printr-un binoclu mare, e de vis. Pur si simplu parca te scufunzi intr-un alt mediu si ,,plutesti" prin el.