-----------------------------------
CristiB
14 Iun 2009 15:38

Re: Reconditionare binoclu Tasco 8x40
-----------------------------------
Cand am auzit prima data ca este vorba de un binoclu Tasco am strambat din nas   :? 
Dupa ce am pus mana pe el am costatat cateva aspecte:

pozitive
- binoclu apartine seriei 309 si deci fabricat prin anii 60-70 cand cea mai mare parte a instrumentelor sub sigla Tasco erau fabricate in Japonia.
- in afara de partea optica toate componentele binoclului sunt metalice.
- existenta inelelor excentrice de reglaj pe obiective.
- antireflex pe toate lentilele si prismele.
- inscriptia "JAPAN" si codul fabricantului (J-B 272) de unde am aflat ca binoclul a fost construit la manufactura Atsugi Optical Tokyo.

negative
-binoclul nu mai are corpurile de protectie ale ocularelor si nici mecanismul de reglaj dioptric de pe canalul drept.
- corpurile cu lentilele ocularelor erau lipite cu scotch pe bratele portoculare.

Am inceput prin a masura dimensiunile necesare si a imagina noile corpuri ale ocularelor plus sistemul de reglaj dioptric al canalului drept.
Cu ajutorul unui prieten am putut confectiona piesele necesare dupa care au urmat operatiile de acoperire cu grund si vopsea, asamblarea si reglajul final.
Vedeti in imaginile de mai jos ce a iesit ... un binoclu 8x40 cu un camp de 6.5 grade, toate reglajele functionale, imagine luminoasa si contrast super   :) 
In felul acesta am mai adaugat inca un binoclu arsenalului meu.
Ce pot face doua maini dibace! era o lozinca inainte de 89.   A iesit super acel binoclu dupa ,,tuning". Inca odata se arata ca pasiunea nu se dovedeste prin vorbe! Si ca tot e vorba de tine zoth...imi sta ceva pe inima de mult....ce ti-a venit sa-ti schimbi user name-ul? Zircon suna bestial! Sau nu esti tu?