-----------------------------------
dragos.n
15 Iun 2009 01:04


-----------------------------------
Erwin, desfaci colantul doar un pic pe toata latura care vine in lungime. pui o rigla de-a lungul tubului, si vii cu colantul desfacut si il lipesti langa ea. Precizie foarte mare e greu sa obtii, important e ca prima lipitura sa fie foarte dreapta. Daca nu e perfect paralela cu axa nu e asa mare belea. Eu am facut asta la un tul de 127. Dar am taiat initial colantul la o lungime ceva mai mare decat a tubului, cu 10-15mm. Evident, pe cealalta latura, am taiat colantul cat mai aproape de dimensiunea circumferintei, facand o medie intre cea calculata la raza tubului, si cea calculata la raza tubului minus grosimea colantului. 

Poti incerca, daca tubul e foarte lung, sa lipesti o margine a culantului pe marginea riglei pe 3-4mm, ca sa fii sigur ca e dreapta prima lipitura. Apoi, dupa ce ai lipit 10-15mm pe tub, desfaci usor rigla.

Dupa ce am lipit prima margine pe toata lungimea tubului, am mers din aproape in aproape, apasand cu rigla pentru a avea lipirea cuntinua, iar pe partea opusa, roluind folia protectiva de pe autocolant pe masura ce o desfaceam. 

La sfarsit, am taiat marginile care ieseau in afara tubului. Atunci am si observat ca aveam o mica eroare de asezare de 2mm, dar nu conta. Mai important a fost ca marginile nu se suprapuneau, iar spatiul dintre ele era foarte mic, cam 0,5 mm, si ca lipirea era continua pe toata suprafata, fara pungi de aer.