-----------------------------------
Alex B.
19 Iun 2009 23:11


-----------------------------------
Mulțumesc de apreciere și mă bucur că am avut ocazia să conversez cu cineva care l-a cunoscut pe Matei Alexescu. :o  Este o onoare. :D . Și da este adevărat, grosismentul nu este influențat de câmpul vizual al ochiului. Totuși, și eu trebuie să-i atenționez pe amatorii începători că NU m-am referit nicăieri în mesajul anterior la câmpul vizual al ochiului uman (ansamblul punctelor din spatiu pe care ochiul il poate percepe atunci cand este imobil). M-am referit la deschiderea pupilei ochiului uman (diametrul obiectivului ochiului uman). Sunt două lucruri complet diferite, Așa că ceea ce am spus mai sus (și nu am făcut eu această descoperire), că grosismentul minim utilizabil dat de un ocular (atenție!) la o pentru un anumit obiectiv cu o anumită distanță focală ESTE influențat de diametrul pupilei ochiului, este un lucru REAL (se poate exprimenta în timpul zilei). Nu vreau să par că am toate răspunsurile. Nici nu le am. Le-am învățat și eu din cărți și din experiment propriu.
Mulțumesc și pentru urări. Și eu sper să-mi fie de folos ocularul mai ales că nu este chiar ieftin.

PS: relația dintre câmpul vizual, cantitatea de lumină culeasă de un obiectiv, mărimea acestei imagini și grosismentul dat de un ocular este interesantă dar nu am timp s-o explic acum. Mi se pare oricum amuzantă ideea că la micșorarea pupilei ne-ar scădea câmpul vizual și invers.  :lol: