-----------------------------------
zoth
27 Iun 2009 20:04


-----------------------------------
Cateva aspecte as vrea sa punctez din start:
In primul rand alegerea unui C8 in detrimentul celui de 9.25 mi se pare mai potrivita atat din punctul de vedere al dimensiunilor si greutatii dar si din acela al obstructiei centrale.
C9.25 trece usor de 10 kg cu toate accesoriile pe el, greutate care pentru mine incepe sa fie cam mare.
In al doilea rand experienta mea cu C9.25 este destul de firava incat sa-mi permita o caracterizare completa a instrumentului.
Timpul scurt in care am avut acces la C9.25 si luna care se lafaia pe cer in faza apropiata de cea maxima, nu mi-au permis decat evaluari fugare:
contrastul pe suprafata lunii era bun dar fara sa ma impresioneze in mod deosebit iar imaginea stelutelor pe care le-am mai pus in camp era buna si ea dar pentru mine unul confirma legenda de care aminteam intr-un post anterior.
Totul e bine dar lipseste acea sclipire de geniu pe care makul o are de a aduna lumina unei stele intr-un punct matematic sau altfel spus in varful unui ac care inteapa catifeaua neagra a cerului.
Inteleg totusi ca C8 nu confirma acea legenda si ma bucur pentru ca ma incearca un gand....