-----------------------------------
dragos.n
29 Iun 2009 01:52


-----------------------------------
Deoarece nu ti-a raspuns nimeni pana acum, (poate ca nu au acest instrument), am sa-ti spun ce stiu eu. 

Bresser este o firma destul de veche, eu stiu de ea de prin anii 90. Mai recent a fost achizitionata de cei de la Meade, care si ei sunt acum in proprietatea GSO. De aici rezulta o calitate bunicica a instrumentului (presupusa). Faptul ca este sub sigla Bresser, deci in principal pentru piata germana, mai exigenta in general, ne poate duce la ideea ca a fost facut mai cu grija.

Trebuie sa iei in consideratie, ca de obicei, instrumentele din aceasta categorie de diametru, sunt destul de bine puse la punct la calitatea fabricatiei optice, iar raportul focala/diametru fiind destul de mare, aberatiile cromatice vor fi foarte mici, aproape neobservabile vizual la puteri de marire medii spre mari, si ceva mai vizibile la puteri foarte mari, peste 150x.

Posibil, dar nu obligatoriu, sa intampini ceva mici imperfectiuni la mecanica tubului, dar ceva care sa poata fi ulterior redresat relativ usor. Dotarea cu accesorii este buna, as spune mai buna decat la multe instrumente din categorii de pret chiar ceva mai mari, si daca nu esti foarte pretentios, nu v-a trebui sa faci alte achizitii importante.

Ar trebui sa te uiti totusi ca pe www.astroshop.ro , adica pe site-ul nostru, chiar pe pagina de start, este acelasi instrument la un pret mai mic decat acolo unde l-ai gasit tu.

Precizez ca eu nu am acest tip de telescop, si nici nu am privit prin unul, dar prin unele apropiate ca dimensiuni, si calitate a productiei da.