-----------------------------------
Doru Dragan
31 Iul 2006 11:30


-----------------------------------
... desi telescopul mareste foarte bine, datorita luminii eu nu vad mai departe,si am o intrebare ...de la ce putere se vede bine nebuloasele, planetele ?si sa ma lamureasca cineva la programul ala HNSKY,de ce arata  luna in afara orizontului la data 29.07 2006 ora 20 ,caci eu o vad la orizontul de vest foarte bine si totusi pe harta aia nu arata asa ,trebuie cumva sa pun coordonatele locale sau ceva de genul asta? 
Te deranjeaza, nu te deranjeaza asta e! Esti incepator si ne uitam de sus la tine. Poate daca esti perseverent peste cativa ani o sa te uiti tu de sus la altii. Una din problemele tale asta e: mareste telescopul foarte bine. Pana sa ajungi sa zbori cu supersonicul ar trebui sa iei cateva lectii de planorism :D Cumpara-ti un binoclu si incepe usurel cu el. Cineva care intreaba "de la ce putere se vede bine nebuloasele, planetele" are nevoie clar de ajutor. Ia un binoclu si observa pe rand Jupiter, M31 Andromeda, M13 Hercule. Cand le-ai vazut pe astea cu binoclul, anunta-ne si mai vorbim. Si mai incearca si alt program decat HNSky ca am impresia ca nu e cea mai buna alegere.