-----------------------------------
valy
02 Iul 2009 18:06


-----------------------------------
Cu laser e mai simplu, poti regla ambele oglinzi, ziua sau noaptea, n-ai nevoie de stele sau alte chestii, o poti face singur, fara ajutor. Dezavantajul: costa 1-2 mil un dispozitiv. Colimarea cu stea e mai problematica pt. ca iti trebuie stea...dar e free of charge  8)...cel putin pana pun taxa pe privit stelele pentru a acoperi deficitul bujetar  8) . Sper sa nu le dau idei.
Nu-i nevoie sa scoti oglinda, ea are niste surube care sunt exact pentru reglarea/colimarea ei. 
De ce este nevoie? Pentru ca in timp se mai misca tubul, se mai misca surubele, se mai lasa oglinda...se mai deformeaza una alta. 
Daca ai grija de el si nu-l busesti/transporti des, il poti verifica la cateva luni. Dar daca vrei sa fi perfectionist, la fiecare observare stai 5-10 min si il verifici/colimezi. Eu cel putin n-am observat ca e decolimat decat dupa vreun an, cand faceam niste ghidusii si asta cand mi-au zis unii "bai, vezi ca-i decolimat" :oops: .
Stai linistit ca nimeni n-a murit de colimare. La o adica daca ti-e frica, poti ruga un prieten mai curajos sa te ajute. :roll: