-----------------------------------
SDM
13 Iul 2009 22:57

Dispozitiv optic
-----------------------------------
Dragi prieteni
Am încercat să înțeleg cum ,,funcționează" un refractor și dispozitivul atașat aici mi-a fost de folos. 
Simplu, costuri mici cu eficiență: șuruburi M8, piulițe, șaibe, profil țeavă rectangulară 50x30x2 mm, un inel de cauciuc (O-ring), un pic de vopsea și ce se mai vede în imagini. Am sudat cadrul de bază. Atenție la executarea găurilor, se impune o anumită precizie, dar cu găuri puțin mai mari în diametru se pot face anumite reglaje de finețe.
Dispozitivul se poate face după dimensiunile dorite și asigură testarea unei game mari de obiective, diagonale și oculare.
Se impune să asigurăm coaxialitatea diagonalei și a obiectivului. Piesa (în care am montat diagonala) pentru fixarea conductelor de instalații sanitare sau încălzire, asigură asta.
Am folosit inelul de cauciuc pentru fixarea obiectivului, pentru că asigură deplasarea lui extrem de ușor. 
Dacă punem acest dispozitiv pe o montură, avem APROAPE un refractor și ne bucurăm de satisfacțiile unei investiții ce va fi răsplătită 100%.
Desigur că dispozitivul poate fi perfecționat. 
Succes
SDM