-----------------------------------
dragos.n
16 Iul 2009 12:06


-----------------------------------
Aceste idei, de inchidere a statiei spatiale de catre americani, dateaza de mai mult timp, si sunt, dupa cate am observat eu, vehiculate de oamenii fostei administratii de la Casa Alba. Nu stiu cata decizie politica mai este acum in spatele lor, si daca nu ascund defapt, presiuni pentru alocari de fonduri suplimentare, sau alte interese de acest gen.

Oricum, de la primele anunturi privind retragerea americanilor de pe ISS, (asa spuneau initial, ca se retrag), europenii, rusii, si japonezii, care au o importanta contributie, au anuntat ca vor continua exploatarea ISS si dupa retragerea americanilor. Mai mult, chinezii s-au aratat interesati sa intre in proiect in locul lasat liber, aducand, daca nu tehnologie, o gramada de bani. Evident chestia asta i-a deranjat pe durii din partidul republican si din alte zone ale societatii americane. Oricum, e greu de deslusit ce e in spatele acestor anunturi bombastice.

Oricum, pana una alta, putem sa admiram cum ISS evolueaza pe cer, si cum interese de suprematie prost inteleasa ne trag inapoi.