-----------------------------------
chris_dvb
17 Iul 2009 17:00

Skywatcher Newton 150/750
-----------------------------------
Salutare la toata lumea, de curand am achizitionat si eu un Skywatcher Newton 150/750 pe montura NEQ3. Am facut si niste mici observatii, mai precis Saturn si Jupiter. Blocul in care locuiesc nu-mi prea permite mai mult. Vreau sa precizez ca impreuna cu telescopul am primit 2 oculare: de 25 mm si de 10 mm cat si o lentila barlow 2x. La Jupiter am reusit sa observ  2 dungi orizontale impreuna cu lunile lui. Acceptabil cred eu, desi parea destul de mic in comparatie cu ce poze am gasit pe net facute cu acelasi telescop, iar la Saturn, pot spune ca m-a descurajat putin, Dupa ce ca abia am reusit sa-l focusez cat de cat cu greu am reusit sa observ, sau mai bine zis sa-i ghicesc inelul. Nici vorba de Cassini. Mic de tot, ce sa mai zic... La deepsky nu m-am 'bagat' ca deocamdata nu permite balconul asa ceva. Deci as vrea sa intreb cunoscatorii care au avut de a face cu asa ceva, daca merita investitia in telescopul meu in continuare, ma refer la alte obiective mai performante sau un Barlow mai puternic??? Chiar aveam de gand sa ma interesez cu timpul de o montura motorizata pt astro-fotografie... Am un Nikon D60. 

Astept parerile si sfaturile voastre si va multumesc pt orice ajutor!  :(