-----------------------------------
Abel Cavași
06 Aug 2006 18:05


-----------------------------------
Zircon, mulțumesc mult pentru încurajări! Pun mare preț pe ele și AM NEVOIE de asemenea încurajări ca să-mi pot continua cercetările. Dacă nu ar exista oameni pe Pământ, cercetările mele ar fi inutile.

Chiar dacă afirmațiile mele despre Hawking ți se par deplasate, eu cred în ele, în virtutea libertății de care vorbești. Dar asta nu înseamnă că Hawking nu ar avea mari realizări. Eu am ridicat problema ca să subliniez că Hawking este avantajat de handicapul său fiind mai interesant, iar lumea îl ascultă cu mai multă atenție, ceea ce NU ESTE DREPT.

Cel mai palpitant subiect pe care mi l-ai adus în urechi este principiul nedeterminării. Acest principiu vine în contradicție cu un principiu filosofic mult mai important (principiile filosofice sunt mai prioritare decât orice alt tip de principii): principiul cognoscibilității lumii. Acest principiu filosofic spune că TOT CEEA CE EXISTĂ POATE FI CUNOSCUT, pe când principiul lui Heisenberg ne impune cu nerușinare să renunțăm la această evidență. Nefiind locul potrivit aici, vei vedea, probabil, cu alte ocazii, că teoria conservării impulsului volumic rezolvă foarte elegant și această dilemă. Asta dacă intervii și tu mai des&#8230;