-----------------------------------
zoth
12 Aug 2009 10:32


-----------------------------------
Stiu ca am fost cam dur in evaluarea pe care am facut-o dar asta e   :( 
Concluzia mea in privinta acestui binoclu ar fi ca este un foarte bun si placut companoin pe timp de zi si seara in situatiile in care culoarea imaginii nu are o relevanta mare dar nu este un bun partener pentru astronomul amator.
Banuiala mea ar fi ca prismele acestui binoclu si antireflexul folosit strica mult din calitatea imaginii, banuiala ce mi-a fost partial confirmata de imaginea lunii vazuta in urma cu doua seri.
Multe reflexii foarte deranjante.
Daca ar fi fost gandit pentru astro poate era bine ca valoarea campului sa fie stopata pe undeva pe la 7-7.5 grade ca in cazul EDF-ului 7x40 Zeiss iar antireflexul adus la zi, optimizat.
Pe de alta parte, daca imi place ceva la acest binoclu atunci acelea sunt ocularele.
Chiar daca nu au un AR performant, lentilele mari, campul generos, protectia buna impotriva luminii ambientale si confortul privirii sunt sigur ca li se datoreaza.
In cazul tau, datele problemei se schimba radical, ocularul folosit pe un raport focal mare are cu siguranta un comportament mult mai bun, iar in cazul folosirii grosismentelor mari la planete culoarea galbena este de ajutor, problema care nu se pune in cazul binoclului la grosisment 7.