-----------------------------------
zoth
14 Aug 2009 21:45


-----------------------------------
Dupa mult, foarte mult timp, problema telescopului a fost rezolvata.
Iata si filmul evenimentelor de la ultima interventie si pana in ziua de azi:
Cineva care s-a oferit sa ma ajute, m-a ajutat si am realuminizat oglinda secundara.
Dupa aceasta operatiune rezultatul pe imagine nu mi s-a parut spectaculos insa mi-a permis sa cresc mai mult grosismentul pentru testul stelar.
Am urcat pana la 240x unde am constatat ca ceva nu este in regula.
Analizand problema pe toate fetele am ajuns la concluzia existentei unui decentraj usor al secundarei fata de axa telescopului.
Deoarece secundara nu poate fi repozitionata fata de tub, am miscat tot ansamblul in raport cu baza telescopului pana s-a rezolvat problema.
Dupa recolimare am refacut testul stelar si am vazut ca de data asta iese perfect.
Imaginea s-a imbunatatit mult iar stele ce erau pana acum diluate, apareau pe imagine.
Problema reflexiilor interne a fost rezolvata prin capitonarea tubului de perforatie cu catifea neagra.
Testele pe luna facute cu cateva zile in urma confirma contururi bune, taioase, pana la un grosisment de 200x.
La 230x imaginea incepe sa devina usor soft, contururile se inmoaie, dar cred ca e suficient pentru acest instrument.
Multumesc tuturor celor ce s-au implicat in aceasta discutie si au venit cu idei   :) 
Topicul se poate inchide.