-----------------------------------
zoth
15 Aug 2009 19:35


-----------------------------------
Ceea ce ramane de retinut din toata povestea asta este ca ''hypochromat''-ul este un subiect complet neinteresant pentru lumea mica a opticenilor romani.

Chiar daca afirmatia de mai sus este facuta intr-un stil arogant, mi-e teama ca este in cea mai mare parte adevarata.
Mai mult, cred ca hypochromatul nu este la ora actuala un subiect interesant pentru nimeni.
De ce?
Din simplul motiv ca la ora actuala, vrem nu vrem, se cauta performanta, iar cum spuneam intr-un post anterior, ideea hypochromatului este una preluata, adaptata dintr-alta mai veche care nu a dus la un rezultat bun.
Vreau sa subliniez ca afirmatiile pe care le-am facut mai sus reprezinta doar parerea personala a subsemnatului si nu au caracter de verdict.
Tot dupa parerea mea, singurele idei valabile (si care promit in continuare) privind acromatizarea unui obiectiv singlet sunt cele exprimate pe la 1898 de catre opticianul de geniu Ludwig Schupmann.
A fost cred singurul care a demonstrat si pe hartie si practic ca metoda imaginata de el poate aduce cromatismul unui singlet din BK7 la zero.