-----------------------------------
Mircea Pteancu
23 Aug 2009 13:51


-----------------------------------
Opinia ta referitoare la notarea observatiilor este foarte corecta.Eu tin  jurnale de observatii,folosesc registre din acelea mari,groase, in care notez data,ora,locul,instrumentele,accesoriile,conditiile de astroclimat,si descrierea observatiilor propriu-zise in text si cu schite,cine a mai participat si orice alte date si intamplari petrecute in timpul acestora.Asta este de fapt tot ce ramane mai pretios din activitatea noastra.Uneori recitesc observatii de acum 10 sau 15 sau 20 de ani si regasesc amintiri si intamplari uitate.De pilda cand am vazut un avion cu reactie traversand discul selenar,sau cand umbra darei de condens a unui alt avion a fost proiectata de lumina Lunii pe o patura foarte subtire de nori aflati mult mai aproape de pamant,sau cand agitatia atmosferica a fost atat de puternica incat am vazut in ocular,printr-un efect psihedelic,in acelasi moment patru-cinci discuri ale lui Venus etc,etc.
Fara sa mai vorbesc de acele observatii la care au participat acei prieteni care nu mai sunt de mult in aceasta lume.Mircea