-----------------------------------
MariusP
28 Aug 2009 12:51


-----------------------------------
seara ,cel mai lunimos punct de pe cer e undeva spre sud-est
bineinteles ca am privit spre el cateva seri la rand si am observat ca in jurul punctului luminos apar 3 puncte luminoase (chiar 4 daca nu ma insel dar nu vizibile toate de fiecare data )dar de intensitate mult mai mica ce isi schimbat pozitia doar f putin
am presupus a fi sateliti ,dar a carei planete?Felicitari, ai vazut Jupiter cu cei 4 sateliti cu un binoclu 10x50! Daca folosesti vreun program de tip planetariu care-ti arata si satelitii lui Jupiter, atunci ii vei putea si identifica...

sa nu gresesc... planeta Marte?? am inteles ca iarasi e fenomenu ala sau cum se numeste de se apropie planeta Marte iarasi... chiar acu cateva seri a fost.. cum a fost si pe 27-29 august acu cativa ani... dar totusi. 4 sateliti ??? daca erau 2 erau cel mai probabil phobos si deimos, dar 4 ? poate mai is si 2 stele acolo, si doar 2 dintre ei si-au schimbat pozitia, observandu-i in pozitii diferite poate ai inteles ca toate 4 obiecte si-au schimbat pozitia...Gresesti... :( In primul rand, "fenomenu'" ala cu Marte e o tāmpenie. Apoi, satelitii lui Marte nu-i vezi cu nici un binoclu.