-----------------------------------
Teo
29 Aug 2009 08:50

Daca discul are diametrul mai mare, nu apar cioburi
-----------------------------------
Daca discul are diametrul mai mare( aprox. 140 mm ) ( si grosimea de 10-12 mm ), nu apar cioburi la taierea cu diamantul. 
La mine nu au existat astfel de probleme iar marginea discurilor taiate cu diamantul e aproape perfecta, mai ales ca le-au slefuit si la un polizor special conceput pentru sticla. Am realizat o oglinda din aceste discuri si nu am avut probleme cu ciobulete sau sa se creeze amorse.
Ii sfatuiesc pe cei care poseda discuri de sticla taiate cu copasul sa le polizeze usor pe margini cu o piatra fina si cu apa. Acum depinde si de cat noroc ai cand iti taie discul si de cat de priceput e geamgiul, ori cat de tare apasa diamantul pe sticla. Oricum, nu va taiati discuri mai mici de 140 mm diametru. La 100 mm diametru, deja apar margini ciobite. Cu cat diametrul e mai mic si sticla mai groasa, cu atata se taie mai imperfect acel disc.  Repet, eu numai cu discuri taiate cu diamantul am lucrat, si nu am avut niciodata probleme cu marginile imperfecte. Astfel scutiti multa munca de SISIF decat sa taiati sticla cu alte improvizatii. Am atasat aici o imagine cu marginea discurilor mele.