-----------------------------------
katalan
02 Iul 2005 23:13

Un nou Observator Astronomic in Bucuresti
-----------------------------------
In 2010 se implinesc 100 de ani de functionare a Observatorului Municipal Vasile Urseanu. Mai sunt 6 ani, timp in care putem initia o sarbatoare demna de un AMIRAL! 

Citeam zilele trecute prezentarea facuta Observatorului V.Urseanu pe www.astro-urseanu.ro ! Lamentabil mi-am zis: amiralul acesta si-a impartit casa (in forma de corabie, ca atunci cand "fac observatii sa ma simt ca pe mare") intre sotie, copii si pasiunea pentru astronomie; a facut un sacrificiu inimaginabil si a dat Bucurestiului primul sau observator. Si noi ne pregatim, ca in fiecare an, sa serbam evenimentul cu sampanie si felicitari pentru o observatie reusita ici, pentru alta colo. Si atat. (Daca ar fi fost la americani evenimentul, macar ei pregateau si jocuri de artificii  :roll: ) 
Pentru prima data am inteles ce a vrut poetul sa spuna prin "iara noi? Noi, epigonii... simtiri reci, harfe zdrobite".

Marturisesc ca ideea construirii unei cladiri care sa ramana in istorie, dpdv arhitectonic si tehnologic, care sa adaposteasca cel mai nou si mai modern Observator Astronomic din Romania si care sa ne faca mandri ca mai putem construi ceva util si pentru posteritate este realizabila. Ar fi darul bucurestenilor catre amiral (chiar venit cu 100 de ani intarziere), darul astronomilor amatori si profesionisti catre un om de breasla, darul romanilor catre un pionierat! 

Astept comentariile, parerile voastre pro si contra.

PS: In 6 ani de zile americanii au pus la punct Deep Impact Mission. 
      NOI ce putem face?!