-----------------------------------
HoO_Germany
10 Aug 2006 23:02


-----------------------------------
Multzumesc mult pt. raspunsuri.

Din cate stiu, 2" tinde sa fie standard. 

Nu imi dau seama de diferente intre Meade si SW- din pdv calitate.

Mai este o mare problema a bazei de date, a firmware-ului etc. Nu stiu in ce masura prod rusesti au asa ceva, si mi-e teama ca asta-i viitorul... apropiat.

>>>HoO

Poestea asta cu vama e din ce in ce mai confuza: daca vin cu un tele in brate, cu avionul, shi ma prezint cuminte la vama, dupa 1 ianuarie 2007- ce si cat platesc?

 :cry:  :cry:  :roll:  :?:  :shock: 

Inca o nelamurire (prosteasca poate...) un Mak are nevoie de ceva reglaje gen colimare? Am gasit pe undeva ca nici un fel, dar mi-e greu sa cred...

Telescoapele rusesti sint cunoscute ca cele mai bune in calitate (prevazut la o calitate care se poate fie platita). De ex un Mak-Cassegrain rusesc este calitativ mai bun ca un Mak-Cassegrain de la MEADE. Chiar cu un Mak-Cassegrain de la Takahashi se pot compara aceste instrumente rusesti. Si in pucto optica si in puncto mehanica, nu stau ele in spate. Poate la design nu sint prea frumoase, dar un telescop este sa te uiti PRIN el, si nu PE el.

Daca tu vii cu ele in brate cu avionul, sigur ca o sa platesti vama. Eu am scris, ca eu le-am trimis prin posta, sau prin Atlassib.
Daca le aduci tu singur in tara, trebue sa le platesti VAT, asta e sigur.

Un Mak ar avea si el nevoie de colimare, dar numai daca este decolimat. Am trimes pina acum 2 Mak-s in Romania, si amindoi au venit sigur si fara sa se decolimeze. Asa ca sigur exista destui de multi Mak-s care poate au probleme optice (existe destule de marci diferite) dar de ex. Skywatcher Mak-Cassegrain care am trimes eu in Romania, clientii l-au primit exact asa de colimat, cum l-am avut si eu aici.

Robert