-----------------------------------
M.Gabriel
15 Sep 2009 00:07


-----------------------------------
De trepied nu e problema. As putea sa fac rost de la cineva sau, probabil sa creez eu unul la garaj. 

Vreau sa le multumesc tuturor celor care m-au ajutat sa imi gasesc dilema la instrumentul pe care o sa il achizitionez intaia oara [am mai avut un 8x40 dar era imprumutat]. Sper ca acest 20x80 sa ma ajute putin in astronomie partea cu ''privitul''. 
Voi mai ramane activ pe forum pentru a invata mai multe de la Seniorii forumului, si datorita faptului ca pentru mine astronomia a devenit deja o obsesie.

Am ales acest binoclu deoarece si pretul este unul chiar foarte mic, ceea ce ma determina sa salvez mai multi bani pt un viitor telescop un pic mai ''bunicel'' ceva de la un dobson 200/1200 in sus. Nu ma astept sa fie de o calitate superioara binoclul, ma astept sa pot vedea prin el cat de cat binisor, sa vad si eu pt. intaia oara la grosimentul care il are, niste clustere, galaxi, nebuloase[nu ma astept la detalii prea mari], probabil jupiteru, si/sau niste pete solare un pic mai detaliate, luna etc; in mare parte ceva din catalogul messier.