-----------------------------------
alexconu
04 Iul 2005 00:07


-----------------------------------
Domnule Pierino, departe de mine de a lua in seama comentariul dumneavoastra rautacios, nefondat si neverificat. Dar totusi, aceste cuvinte ne doare. Mesajul pe care l-ati postat este de-a dreptul stupid, si de aceea o sa va rog sa va retrageti cuvintele. Imaginile acelea sunt 100% realizate de mine. La finalul acestui mesaj voi scrie toate datele tehnice ale fotografiilor. Ca fapt divers, pentru ca vad ca nu ma cunoasteti (si sa stiti ca-s cel;ebru printre astronomii amatori din Romania :-P), am castigat mai multe premii nationale in astrofotografie si ma ocup cu treaba asta de cativa ani buni. Fac astronomie de la vreo 7-8 ani (acum am 22), deci cred ca am ceva experienta in domeniu. Avand in vedere ca intr-o anumita masura imi castig existenta fotografia "obisnuita" sa-i zicem asa (traducere: fotografie ne-astronomica), fiti linistit ca-s familiar cu legea dreptului de autor. iar la legea asta tin cel mai mult. Fac foarte urat cand cineva imi fura fotografii (si s-a intamplat), dar fac la fel de urat cand cineva contesta autenticitatea imaginilor mele. Asa ca inca o data va rog sa va retrageti cuvintele.

Alexandru Conu
Coordonator SARM Bucuresti

P.S. In limba romana exista un termen: ASCENSIE DREAPTA. Nu vad de ce a trebuit sa-l folositi pe cel din engleza.
P.S. 2 Imi cer scuze pentru tonul mai acid din mesaj si pentru eventualele laude pe care mi le-am adus singur, dar dupa post-ul anterior am simtit nevoia s-o fac.
P.S. 3 ROG MODERATORII SA IA ATITUDINE FATA DE COMPORTAMENTUL DOMNULUI PIERINO. POT PROBA AUTENTICITATEA IMAGINILOR CU NEGATIVUL ORIGINAL

Si iata si datele imaginilor, pentru cine e curios:
pleiadecometacalif.jpg
Subiect: Cometa Machholz, Pleiadele si nebuloasa California din constelatia Perseus
Data: 8 ianuarie 2005
Inceput expunere: 22:18 UT
Final expunere: 22:31 UT
Camera: Praktica MTL3
Obiectiv: Pentacon 50/1.8 inchis la 4
Film: Konica VX400
Comentarii: Sunt foarte multumit de ghidaj si ma bucur ca se vad si zonele obscure din stanga imaginii. In partea de sus a imaginii se poate vedea si asociatia Alfa Persei. Nucleul cometei apare supraexpus, dar se vad foarte putin cele doua cozi.

orionrosetta.jpg
Subiect: constelatia Orion si nebuloasa Rosetta din Monoceros (crop din imaginea originala)
Inceput expunere: 21:45 UT
Final expunere: 22:00 UT
Obiectiv: MIR 37/2.8 inchis la 4
Comentarii: Ghidajul este destul de prost. Pe langa nebuloasele vizibile in imaginea cu constelatia Orion mai apare si nebuloasa Rosetta din constelatia Monoceros

m45cometa.jpg
Subiect: Pleiadele (M45) si cometa Machholz
Inceput expunere: 23:00
Final expunere: 23:06
Obiectiv: Pentacon 200/4 deschis la maxim
Comentarii: Am ghidat mai putin pentru ca montura se afla intr-o pozitie imposibila si am zis ca mai bine decat sa stic imaginea ma opresc. Se observa nebulozitatea din jurul stelelor din Pleiade, dar cozile cometei sunt abia vizibile.

orion2.jpg
Subiect: constelatia Orion
Inceput expunere: 17:45 UT
Final expunere: 18:00 UT
Comentarii: Se pot observa nebuloasele: M42 si 43 cu extensia NGC 1973-5-7, SH 2-276 (Barnard's Loop), NGC 2024 (in stanga stelei zeta Orionis, cea mai din stanga din centura), IC 434 (unde daca faceti zoom veti vedea si Capul de Cal), SH 2-264 (Angel Fish nebula) in partea de nord a constelatiei.

cometam45california.jpg
Subiect: crop din imaginea pleiadecometacalif.jpg
Inceput expunere: 22:18 UT
Final expunere: 22:31 UT
Comentarii: Am facut crop pentru a vedea detalii mai fine in nebuloasa California