-----------------------------------
Roman Emil
28 Sep 2009 23:50

Primii pasi in astrofoto
-----------------------------------
Salut,
Dupa multe incercari si batai de cap cu reglajele softului am reusit sa captez si eu primele imagini prin camera ccd neximage. Doresc sa precizez ca sunt incepator absolut in astrofoto, asa ca daca se poate, orice sfat e binevenit. Echipamentul folosit e urmatorul:
Dobson 8" skywatcher
Camera CCD Celestron Neximage
softul de captare: AmCap
Soft de procesare Registrax
Am captat mai multe filmulete cu luna si jupiter, iar aceste poze sunt cele care au iesit cel mai bine. Observatiile le fac din oras deocamdata, insa intentionez sa ies cu prima ocazie sub un cer cat mai lipsit de poluare luminoasa. 
Principala mea nemultumire e legata de claritatea imaginii in cazul pozei cu luna si aici as vrea sa va intreb, oare cu un filtru Contrast Booster as observa o diferenta semnificativa, sau problema o fi ca nu prea ma pricep inca sa lucrez cu registrax?
Prima poza cu jupiter (jupiter 2) e facuta ieri, insa cred ca am umblat mult prea mult la filtrele din registrax. In a 2-a poza cu jupiter (facuta azi) am incercat sa fiu mai subtil :D
si o ultima intrebare: Ce ar trebui sa fac ca sa obtin detalii mai fine in cazul lui jupiter, ma refer aici in special la niste benzi mai bine definite.
oricum iata ce a iesit: