-----------------------------------
Roman Emil
30 Sep 2009 11:31


-----------------------------------
Salutare cluci,
In primul rand mersi foarte mult pentru toate informatiile. Tot ce mi-ai scris imi va fi de mare folos, deoarece exact aceste lucruri nu le stiam inca.
Cand am facut filmuletul cu luna, intr-adevar aceasta era desul de jos la orizont si probabil ca nici seeing-ul nu a fost cel mai grozav. Imi pare rau ca aseara nu am reusit sa-mi fac mai mult timp de observatii si sa trag si niste filmulete deoarece cred ca a fost un seeing excelent. Spun asta pentru ca am si un ocular de 3.2 mm pe care acum il folosesc foarte rar, fiindca imi duce puterea de marire a telescopului cam la limita superioara si nu pot focusa imaginea bine, insa aseara am putut vedea foarte clar si cu acesta (e o metoda buna de a "analiza" seeing-ul?). 

De obicei instrumentul il las la racit, cam 30-40 minute inainte sa ies la observatii. Ar trebui sa-l las mai mult? oglinda e din pyrex.

Cu FPS-ul insa e putin mai tricky. Am vrut sa cobor FPS cand am facut filmuletele in cauza insa cum coboram sub 30 FPS, cum obiectul incadrat in campul neximage incepea sa cadreze. Problema mea in acest caz este ca nu mai pot mentine obiectul respectiv in campul vizual, deoarece nu-l mai vad cum iese incet din campul vizual si doar dispare dupa un timp.

Mersi frumos inca o data si daca se poate mi-ar prinde foarte bine si cartea respectiva in format electronic.
O sa incerc si sper ca maine sa pot reveni cu niste poze mai reusite.
O zi faina,
Emil Roman