-----------------------------------
Roman Emil
01 Oct 2009 14:16


-----------------------------------
Salutare,
exact asta e problema, daca incadrez jupiterul in coltul din stanga jos al campului vizual al camerei, cred ca dureaza aproximativ vreo 15-20 sec pana parcurge intreg campul vizual.
Camera nu o folosesc cu un ocular ci pur si simplu o pun in locul ocularului, iar barlow inca nu am din pacate, dar cred ca voi achizitiona unul cat de curand. Inca stau pe ganduri daca sa iau prima data barlow-ul sau un filtru contrast booster, doar ca nu stiu ce efect are filtrul respectiv (inca nu am privit printr-un ocular cu acest filtru). Ai folosit asa ceva vreodata? Daca se simte vre-un efect si vizual parca as tinde sa-mi iau prima data filtrul, deoarece oculare am suficiente momentan cat sa-mi satisfac curiozitatile legate de univers.
Si inca o curiozitate: eu sunt interesat strict de sistemul solar atat la observatii cat si la astro-foto, ocazional mai urmaresc si cate un roi stelar. In cazul acesta, si ma refer acum la astro-foto ar merita investitia intr-o luneta de 70-90 mm achromata?
am avut ocazia sa privesc printr-o asemenea luneta si mi-a placut foarte mult contrastul la planete.
Mersi si o zi faina