-----------------------------------
zoth
05 Oct 2009 11:06


-----------------------------------
Mai mult ca sigur binoclul a cazut pe un ocular, lentilele s-au ciobit putin pe la margini, bratul ocularului s-a rupt iar axul cu filet special pe care se face focusarea s-a deformat.
Din cauza acestei deformari e blocata si rozeta de focusare.
Important e sa nu fortezi ci sa desfaci ocularele si sa incerci sa extragi acel ax apoi sa-l indrepti.
Focusarea ar trebui sa-si revina.
Bratul ocularului insa nu merge carpit daca e rupt tocmai de la urechea care vine pe ax, acolo forta e mare.
Cel mai bine cred ca ar merge construit alt brat in care apoi sa se incastreze inelul suport pentru ocular sau daca exista posibilitatea de turnat alt brat.
Cunosc binoclul in cauza sau o varianta a lui, este o piesa buna careia nu as avea sa-i reprosez decat eventual campul vizual aparent cam mic dar in rest nimic, asa ca as zice ca merita efortul reconditionarii.
Nu este un binoclu foarte vechi, vezi ca deasupra inscriptiei "vergute optik" se mai distinge un scris, incearca sa-l descifrezi in lumina buna eventual pusa sub diverse unghiuri.

spor!

PS. mai am doua brate de oculare de la un binoclu mai vechi insa nu cred sa se potriveasca. 
Daca ai speranta ca te-ar putea ajuta, pot sa ti le dau.