-----------------------------------
valy
11 Oct 2009 16:32


-----------------------------------
...inseamna ca totul a fost o pierdere de timp si de bani...
Unul din aspectele perfect pamantesti e sa vii cu o idee, sa ceri bani pentru ea si sa si primesti. Se cheama ca esti un om de succes. Sunt curios cum se motiveaza o asfel de acceptare a finantarii (care cred ca nu este ieftina deloc):
"Noi apreciem ca foarte oportuna propunerea domnilor SETI, este una de viitor, si banii alocati se cheltuie cu succes. Suntem increzatori ca in urmatorii ani vom receptiona semnale extraterestre, ceea ce va conduce la imbunatatirea vietii pe pamant si nu numai."
E destul de greu sa judeci o astfel de actiune sau succesul ei. Daca e sa gandesti probabilistic este destul nasol: probabilitatea ca ei sa existe, sa emita si noi sa intelegem ce emit ei, fix pe frecventele pe care ascultam noi este destul de mica. Daca e sa gandesti ca suntem un simplu experiment, atunci sigur nu depinde de noi, orice am face, oricat am asculta, tot cum si cand vor Ei se va intampla. 
Oricum e bine sa te gandesti in viitor, sa investesti in cercetare, antene, etc., la un moment dat aceste cunostinte poate vor aduce si ceva benefic pentru simplul cetatean, pentru cel ce merge la vor din 4/5 ani in 4/5 ani. 
Cred.