-----------------------------------
Teo
11 Oct 2009 23:50

Sigur ca da, Erwin !
-----------------------------------
Sigur ca da, Erwin !  Multumesc ! Eu ce am descarcat , am scanat  si nu erau virusate. Nu mi-ar face placere sa impart materiale virusate colegilor.
Multumesc inca odata lui Erwin, care ma intelege.

Si acum un mesaj pentru ceilalti care nu inteleg:

Prin postarea acestor linkuri doresc sa impart cu voi bucuria de a deschide o carte noua, un atlas, care nu ne sunt accesibile noua, romanilor de rand.
De cand atata indaraticie si ignoranta ? 
De ce sa ne ascundem dupa degetul mic, de ce sa nu recunoastem ca peste 90 % dintre noi , fie romani sau straini, descarcam materiale (filme, muzica, carti ) din aceste surse.
Daca accesul la cultura este blamat, daca accesul la informatie intelectuala este CONDAMNAT, ce sa mai cred stimati colegi uniti prin pasiunea de a observa cerul ?
Ca este ilegal a citi o carte , a ne bucura de privirea unui atlas si de a confrunta ce am vazut cu telescopul in teren cu datele din carti ?
Puteam sa descarc aceste carti si sa nu ma intereseze de cei din jur, sa le tin numai pentru mine, dar am o mare bucurie de a impartasi cu voi ceea ce gasesc, pentru ca stiu ce inseamna sentimentul de a rasfoi o carte de astronomie, de a construi un istrument astronomic.
Daca se doreste reducerea la tacere datorita unor interese mult mai mari, desi educatia si dreptul la libera informare fac parte din drepturile omului, atunci imi cer scuze pentru initiativa in care puneam suflet si ma retrag in negura Universului, fara sa tin cont de paradoxul lui Olbers.
Las acest topic liber, sa posteze fiecare dintre voi, ceea ce va crede de cuviinta.
Dupa ce ca suntem atat de putini astronomi amatori, ni se limiteaza si aceasta pasiune pe care eu o pot numi NOBILA , de a citi despre lumea inconjuratoare, despre UNIVERS.
NUMAI BINE, STIMATI COLEGI PASIONATI DE OBSERVAREA CERULUI !