-----------------------------------
Gabriel Muranca
17 Oct 2009 00:33

Re: Triunghiul Bermudelor
-----------------------------------
Exista zeci si zeci de povesti si informatii despre Triunghiul Bermudelor, una mai SF decat alta. 
Credeti ca una dintre ele ar fi macar adevarata? Care ar fi probabila ?

Cita vreme argumentele sunt subiective, orice poveste are o anumita probabilitate intre 0 si 1. Mijlocul este undeva la 50%. Sau mai simplificat sunt 2 posibilitati: sa fie sau sa nu fie adevarata.  :) 

De ex. mie mi s-a aratat in vis ca triunghiul ala ar fi cerc. Cind m-am uitat pe harta ... da ! poate fi inscris un cerc acolo ... are vre-o relevanta ce zic ? mie nu mi se pare ...  :D 

In felul acesta putem abera pina la sfarsitul vietii ... timpul oricum trece

Pe wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Bermuda_Triangle) gasesti "Supernatural explanations" si "Natural explanations". Ai libertatea sa alegi !

Personal, explicatiile supranaturale ma cam zgarie pe intelect. Mai ales cind istoria a dovedit ca speculatiile sunt o buna metoda de monetizare a ignorantei umane. Si, nah, e mai simplu sa fierbi o broasca decat sa-ti pui mintea la contributie.  :wink:

Totusi, de ce nu discutati si "Natural explanations" ?
Compass variations, Deliberate acts of destruction, Gulf Stream, Human error, Hurricanes, Methane hydrates, Rogue waves ...