-----------------------------------
Catalin Fus
17 Oct 2009 08:13


-----------------------------------
salut,

felicitari pentru constructia realizata! este foarte interesanta si provocatoare o constructie din aluminiu :-). Am facut si eu asa ceva pentru un telescop de 24.5'' f4.5

Ideea cu rulmenti este excelenta si sint de acord cu ea 110%. Este mult superioara ideei cu 'sling' sau orice alta tip banda dar tre sa fii fff sigur ca sprijinul este radial :-) altfel apar problemele :-). 
Daca ar fi sa imi spun o parere si sper sa nu te superi ptr asta, este ca sistemul asta de sprijin e 'overkill' ptr o asemenea oglinda datorita modificarilor total neglijabile pe care le are oglinda sub greutatea proprie, cind se afla la un unghi < 90 cu orizontala.....oricum, fa ceva cu acele colturi care vin peste oginda, imbraca'le in ceva!!
Tipul asta de suport se foloseste la oglinzi mari si subtiri...am atasat 3 poze, una cu oglinda mea si 2 altele cu cea a unui neamt.

la spider deasemenea, as scoate pinzele alea de bonfaier in favoarea unor bucati din tabla de AL de 1mm, puse una in continuarea celeilalte (aici daca ai nevoie de un pic de ajutor ptr debitare pe CNC a 4 bucati, da'mi un PM, te ajut cu placere)...

Altfel, mult succes!!