-----------------------------------
M.Gabriel
25 Oct 2009 12:15


-----------------------------------
Salut Bogdan si bun venit pe forum! Dupa cum aveam si eu mai demult un mic topic despre powerseeker, am inteles intr`un final ca sunt ''niste jucarii'' mai mult. Daca vrei sa folosesti pt. observatii planetare, atunci un refractor cu F/D mai marisor ti-ar fi bun. Powerseeker e mai mult pentru asa ceva, dar nu prea sunt eu incantat de acele produse,  din spusele altor membrii, si nu din propria experienta. Daca doresti totusi sa faci observatii deepsky, atunci ti-as recomanda un reflector cu oglinda cat mai mare.
Totusi, de cati bani dispui sa investesti in astronomie?
Parerea mea este, mai bine ti-ai lua ceva bun de la inceput decat sa iti iei mai multe si ... sa nu folosesc termenu, slabe.
Aveam si eu intentii la un powerseeker la un moment dat, dar m-am razgandit pana la urma.
Daca nu ai mai facut observatii, eu iti recomand, sa iti iei pentru inceput un binoclu astronomic.
Dar insa asta este doar parerea mea. Alegerea este a ta. Daca ai insista pe powerseeker atunci poti sa ti-l iei nu am nimic impotriva. Sa nu te iei dupa raportul de marire care scrie la majoritatea powerseeker`urilor ca mareste 180x, 240x etc. Chinezari. Maximul care o sa il poti obtine cu acest instrument este de 160x :) iati cu apertura mai mare, ca zoom`ul il poti obtine prin adaugarea unui barlow.
Acum nu doresc prea mult sa intru in detalii, daca ai oferi mai multe detalii respectiv cat vrei sa investesti, ce fel de observatii vrei sa faci atunci poate iti vom putea da mai multe indicatii. 
Intr`un final, ar fi bine sa astepti pareri si de la alti membrii ai forumului, ca poate eu gresesc undeva, si nu vreau sa fiu criticat pe urma.:) 

Numai bine si cer senin. Gabriel

Edit: Topicul il puteai deschide la achizitie instrumente. Insa sper sa nu fie o problema, probabil il va muta acolo vreun admin. Numai bine