-----------------------------------
Doru Dragan
29 Oct 2009 18:25


-----------------------------------
Ar mai fi ceva de spus la subiectul asta. Toata tehnologia care a aparut asa ... peste noapte in China (cea electronica dar si cea optica) a venit pe cale occidentala (americana sau japoneza, cu aprobarea americanilor). O parte din tehnologie s-a primit oficial, alta parte "s-a furat" (occidentul inchizand ochii sau protestand de forma). Meritul chinezilor este mana de lucru ieftina si priceperea lor ca meseriasi. Sunt convins ca in foarte scurt timp vom asista la o crestere a calitatii produselor :) (coroborata cu o crestere si a preturilor :().
Pana intr-o vreme, Europa a detinut suprematia in cercetarea stiintifica. Mai precis, pana la Reforma (si poate un pic, la scara istoriei, dupa). Reforma si conflictul acestei miscari cu catolicismul a alungat din Europa cele mai iscoditoare minti. Asta e una din explicatiile pentru care America a preluat conducerea.
In ceea ce priveste modul de a face astronomie, din pacate si eu sunt cam ca Mircea Pteancu, un astronom amator boem care face observatii sporadice si ... de placere. Diferenta este ca mie mi-e cam ciuda pe starea asta a mea. Am norocul ca ma invart prin preajma lui Tavi Stanescu care ma mai impulsioneaza.