-----------------------------------
Laurentiu
09 Noi 2009 12:25


-----------------------------------
Am vrut sa incerc sa fac totul cu mainile mele inainte de a apela la ajutorul unui strungar. 

Acum, "bucsa", facuta din aluminiu de 3 mm grosime este chiar putin mai subtire (probabil cateva zecimi de milimetru) decat trebuia pentru adaptare la 2 inch. Am rezolvat problema lipind pe exteriorul bucsei fasii de banda izolatoare iar acum totul este la marele fix si, cred eu, suficient de solid (bucsa - de fapt cele doua sectiuni ale ei - au intrat la locul lor prin fortare). 
 
Ieri am rezolvat si problema suruburilor de fixare pentru accesorii (oculare, adaptor camera foto). Am reusit pana la urma sa fac 2 filete M6 (sper sa fie suficient de durabile) la aproximativ 100-110 grade una de cealalta, in partea opusa mecanismului de focalizare.  
 
M-am gandit ca pe viitor sa incerc sa montez si un al doilea ax si un sistem de roti dintate care sa ofere o reductie dar deocamdata ramane asa cum este pana testez focuser-ul "in the field".

Am avut probleme cu filetarea aluminiului la filete mici (M3-M4) pentru ca nu reuseam sa tin nicicum tarodul drept. La M6 merge mai bine chiar daca am facut operatia "pe sec" (m-am stiut ca trebuie lubrefiere, am mai invatat ceva astazi  :D ).