-----------------------------------
evantaiul
10 Noi 2009 22:06


-----------------------------------
Pai in primul rand am observat ca nu exista drivere dedicate pentru Celestron NexStar 4SE, dar am cautat pe forumuri si am vazut ca multi folosesc dirverele de la NexStar 8i, sau NexStar GPS, dar pe aceste drivere telescopul nu da nici un raspuns.

Flosesc un MacBook Pro de 13" si am instalat pe el si Windows-ul special ca sa vad daca e cumva din cauza sistemului de operare.

Pe Windows am folosit dirverele ASCOM Telescopes in care se gasesc niste drivere pentru unele modele de Celestron, si pe Mac OS am folosit ScopeDriver X care nu au implementate deocamdata drivere pentru Celestron (dar o sa implementeze in viitor)

Folosesc si un convertor USB-Serial Port care apoi e legat la cablul care vine din dotare de la Celestron pentru a lega telescopul. Telescopul este legat pe intrarea AUX.

Am gasit o informatie pe net care spune ca oricare din modelele de Celstron computerizate pot fi utilizate cu calculatorul. Multe indicatii cum se face conexiunea intre telecop si calculator nu se prea gasesc. 

Deocamdata nu stiu nici de unde sa incep sa rezolv problema, pe forumuri exista persoane care scriu ca folosesc NexStar4SE cu computerul, dar imi este cam greu sa descriu problema din timp ce nici nu stiu de unde ar putea incepe.

Orice ajutor e binevenit. 

Multumesc anticipat.