-----------------------------------
Abel Cavași
17 Noi 2009 21:38


-----------------------------------
Doru, am impresia că tu nu ești interesat de adevăr, ci doar ești preocupat de răspândirea cunoștințelor actuale (ca și Wikipedia, dealtfel :) ). O fi și preocuparea ta un lucru bun, dar aici ne interesează, de fapt, adevărul. Apropo, ai înțeles ce spune domnul DH acolo? Ai putea să evaluezi relevanța răspunsului său?

Radu, mă bucur că ai apărut din nou. Sper ca apariția ta să fie mai de durată și mai deplină. Dinamică neliniară există și în mecanica newtoniană. În plus, nevoia de dinamică nenewtoniană ar contraveni explicației actuale care este bazată simplu pe mecanica newtoniană. Totuși, cum explici neconcordanța dintre rata teoretică a precesiei și cea observată? Sau vrei să spui că rata observată a precesiei nu crește?

mafalda, din nou îmi place ce spui, dar aș prefera să fii mult mai riguros, mai direct. Cunoștințe indirecte sunt la tot pasul, camuflate în proprietățile lumii. Dealtfel, toate cunoștințele necunoscute sunt, de fapt, indirecte (și reciproc). Deci, te rog, fă mai netă deosebirea dintre cunoscut și necunoscut, cel puțin prin rigurozitatea mesajelor. Mersi!