-----------------------------------
Mihai Cocos
20 Noi 2009 11:26

Achizitie telescop .. licitatie de pareri pe un buget :)
-----------------------------------
Buna ziua,

Ma aflu pe acest forum in calitate de incepator in ale astronomiei. Tin sa mentionez de la inceput, ca nu am facut nici un fel de observatii pana in acest moment. De ce sunt aici ? caut o metoda de relaxare dupa o zi de munca si sunt foarte convins ca observarea corpurilor ceresti este o metoda foarte eficienta.

Doresc sa achizitionez un telescop care sa-mi sadisfaca curiozitatea, dar tot odata printr-o investitie ulteriora sa pot face si fotografii cu el. Mi-am propus ca aceasta investitie sa o fac in doi pasi. In prima faza asi dori sa achizitionez telescopul si cu toate accesoriile necesare pentru observatie. De asemenea asi dori ca telescopul sa aiba un sistem go to ( care cred ca e recomandat incepatorilor ca mine).Bugetul de care dispun pentru aceasta achizitie este este de 4200 de ron.

Apelez la cei mai experimentati sa ma sfatuiasca si sa-si sustina parerile pentru a putea lua cea mai buna decizie pentru mine.

Tin sa mentionez ca locuiesc la casa la periferia orasului si  sunt intr-o zona fara bruiaj luminos , iar amplasarea telescopului pot sa o fac intr-un balcon acoperi, unul descoperit, sau chiar intr-o camera unde am ferestre de mansarda cu o vizibilitate buna asupra cerului.

Va multumes si astept parerile voastre!!