-----------------------------------
Laurentiu
23 Noi 2009 11:55


-----------------------------------
PS 

M-as abtine sa iti fac recomandari concrete de instrumente pe care sa le poti, eventual, achizitiona, pentru ca nu prea am experienta cu telescoape comerciale (cel pe care il folosesc eu in principal este facut de mine - mai putin partea de optica - achizitionata acum 7 ani din SUA de la Orion Telescopes).

Dar unul din putinele telescoape comerciale folosite de mine destul de des (si care nu-mi apartine) este Schmidt Newtonianul Meade de 10 inch (25 de cm) pe montura LDX75 GOTO (si despre care am o parere foarte buna, atat la capitolul optica dar si la cel de mecanica a monturii). Daca il gasesti la un pret rezonabil (1300-1400 euro, nou, ar fi un astfel de pret din punctul meu de vedere) merita cumparat.

edit:

http://www.astronomics.com/main/product.asp/catalog_name/Astronomics/category_name/7GJRH6GU7C7S9NRX1QQF0RTTQ5/product_id/MSN10ATU

Un site american pe care este afisat acest instrument la un pret de 1400 dolari (deci in Europa ar trebui sa fie in jur de 1400 euro cum spuneam mai sus, excluzand transportul).