-----------------------------------
ionut.anghel
23 Noi 2009 19:27


-----------------------------------
Probabil ca nu toata lumea are experienta dvs. de 27 de ani si nici instrumentele dvs., insa din moment ce isi cumpara un telescop cred ca sunt interesati de acest domeniu si merita incurajati sa il foloseasca.

Este inevitabil pentru un incepator sa nu faca anumite greseli si nu cred ca acest lucru este suparator pentru majoritatea membrilor acestui forum.
O persoana care intr-adevar vrea sa ajute nu se simte ofensata sau deranjata de lipsa altora de experienta.

Ca sa dati un sfat nu este neaparat nevoie sa jigniti anumite persoane sau sa va laudati (direct sau indirect) cu vasta experienta si instrumentele detinute. 

Din punctul meu de vedere doriti doar sa va laudati cu cunostintele dvs. in astronomie, chiar daca vreti sa lasati impresia ca ajutati.

Si spun asta pentru ca acum multi ani am corespondat cu dvs. pana in momentul in care m-ati considerat "mincinos" si "laudaros" pentru ca indraznisem sa fac un soft pentru calculul efemeridelor planetelor pe un calculator HC91 in Basic desi eram doar un elev. In perioada aceea aveati acele caiete scrise de mana cu efemeridele pentru o perioada de timp (am si eu unul din ele, trimis de dvs) si probabil ca vi s-a parut inimaginabil ca un simplu elev sa poata face si el ceva asemanator.

Si domnule Jinca, ca o simpla remarca, se pare ca si dvs. sunteti destul de "incepator" in gramatica limbii romane dar nu a deschis nimeni un topic pentru aceasta.