-----------------------------------
dragos.n
27 Noi 2009 04:24


-----------------------------------
Florin, acel telescop de la Orion este practic un dobson normal, care are pe ambele axe niste senzori si un computer care iti spune la ce te uiti. Atat. Evident, dupa o aliniere prealabila. In rest, telescopul il misti tot cu mana, ca nu are motoare, comenzi si altele, ca un dobson cu autotrack, cum sunt cele de la Skywatcher.

Firma Orion USA, (e bine de precizat, deoarece mai exista si Orion Optics din UK) este de cativa ani in proprietatea firmei Synta, adica SkyWatcher. Unii spun ca produsele Orion USA sunt mai bune decat cele SkyWatcher, dar de obicei acestia sunt distribuitori ai Orion. Personal nu stiu daca sunt sau nu mai bune, dar avand in vedere ca pe majoritatea articolelor similare de la cele doua firme, si preturile (in occident) sunt cam aceleasi, cred ca nu e mare diferenta. Ce se poate observa, e ca unele produse apar doar sub marca Orion, cum e in acest caz, altele doar sub marca SkyWatcher, altele sub amandoua, dar cu alta vopsea.

Mai departe, poti sa faci tu o comparatie de preturi, si sa vezi daca merita sa dai atat pe un dobson de 200mm.

In ce priveste binoclul, eu am vazut recent un 7x50, care, testat de mine pe timp de zi mi-a parut a fi foarte bun. O sa incerc sa iau legatura cu cineva care si-a cumparat asa ceva, sa aflu si parerea dupa test pe stele. Eu am cumparat fratele ceva mai puternic al acestui binoclu, de 10x50 si sunt foarte multumit. Asta in schimb are camp ceva mai larg. Cred ca cel mai larg de la categoria de 50mm.

http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=WS7x50LT