-----------------------------------
alexconu
05 Iul 2005 11:08


-----------------------------------
Pai inseamna ca tu n-ai citit cu atentie ce-am zis eu. Am spus ca s-a incercat atragerea de sponsori, observatorul oferind in schimb evident reclama. DAR, aparitii la tv sunt putine (la fiecare chestie televizata legatade astronomie se cauta senzationalul si dupa cum probabil ai vazut reporterii bat mai mult in astrologie, ezoterism, s.a.), tabere de observatii sunt chestii relativ interne, unde vin in procent covarsitor numai astronomi amatori (iarasi presa putina, desi se trimit comunicate de presa cu gramada).
De ce a luat ARCA bani? In primul rand, daca te uiti atent la sponsori unii sunt direct implicati, producand diverse chestii care se pot folosi in construirea proiectului lor. Iar pe langa asta era si o chestie cu adevrat inedita, nemaiintalnita in Romania, si care mai ales la inceput a atras mult presa si s-a facut valva. Dar crede-ma ca nici la ARCA situatia nu-i chiar roz. Am vorbit cu cativa baieti implicati in proiectul asta si se confrunta cu o gramada de probleme.
Nu zic ca nu e posibil sa se atraga fonduri in astronomie, doar ca nu e asa de usor cum crezi tu (sau cel putin cum am inteles eu ca crezi cititnd posturile tale). Construirea unui nou observator, totusi cam iese din discutie. Noi speram sa-l consolidam pe asta ce-l avem. Altul daca se construieste nu are sens sa fie un fel de copie a lui, adika sa fie la fel de people oriented, ca sa zic asa. Ar trebui un observator departe de luminile oraselor, de unde sa se poata face astronomie serioasa. Noi din Bucuresti suntem relativ ingraditi de mai multi factori. In fine.. momenan visam :D