-----------------------------------
Mircea Pteancu
29 Noi 2009 17:07


-----------------------------------
Gasiti o mica parte a pozelor/informatiilor pe care le-a colectionat Astroclubul Galaxis Arad despre miscarea de astronomi amatori din Romania la adresa 

http://galaxis.1colony.com/istoric.html

Cat despre miscarea  astronomilor amatori din Ungaria,despre vizibilitatea lor in tara lor si in lumea larga...si despre o paralela a acesteia cu ceea ce s-a intamplat in Romania...prima reactie ar fi ''pune-o jos ca n-ai reusit s-o ridici'' sau ''incet cu dulapul pe scari Nea Gigi''.Apoi ma gandesc la ce s-a intamplat in anii trecuti,la dezvoltarea uimitoare a miscarii astronomilor amatorilor romani  la care sunt martor si,oarecum,partas.Trecutul are valoare in lumina prezentului.Asadar propunerile facute de voi,de sondare si valorificare a trecutului ,sunt foarte bune.Am cam ''chiulit de la ore'' ,adica de pe form, impotriva vointei mele ,voi incerca sa impartasesc cu voi ceea ce stiu,ca nu se stie cand ma-torc cu ''trepiedu-n sus''.

Exista insa ceva ce ne desparte categoric de vecinii maghiari.Desi sunt niste oameni destul de morocanosi si individualisti,desi au si o asociatie astronomica nationala foarte mare si o societate mai mica,nu se cearta si nu se dezavueaza in public.Asa cum facem noi ,cei de pe alte meleaguri,mai mioritice.Sa speram insa de bine.Mircea