-----------------------------------
IACOB DUMITRU
17 Aug 2006 13:12


-----------------------------------
Inainte de a face aceasta demonstratie trebuie sa specificam ca omenirea face o mare gafa in momentul in care asociaza miscarea ca pe o deplasare a unui corpuscul (fie el si punctiform) intr-un spatiu dat.

Practic se ia in calcul (nemotivat) independenta celor doua componente:

-	spatiul;
-	corpuscul.
  
In aceasta ordine a ideilor, spatiul reprezinta mediul omogen (lipsit de orice informatie), iar corpul reprezinta &#8220;intrusul&#8221;, informatia, marul discordiei&#8230;

Sa presupunem ca acest corp s-ar putea gasi in repaus fata de mediul presupus omogen si izotrop.  In acest caz, fiecare punct al corpusculului va fi solidar cu spatiul lipsit de orice informatie (deci se va confunda unul cu celalalt).  Practic, corpul nostru, luand forma si continutul mediului omogen si izotrop, va &#8220;refuza&#8221; sa mai existe, existenta sa dispare ca si informatie, caz in care dispare si informatia despre repausul sau miscarea sa.

Si totusi, repausul si miscarea sunt doua notiuni complementare, nu pot fi excluse amandoua in acelasi timp.

Oare unde am gresit?

Am gresit, desigur, atunci cand am luat in calcul existenta solutiei teoretice a repausului, a lipsei de informatie.

Demonstratiile pot fi multiple, dar aceasta mi-a venit in minte acum.